Canada eTA eisen

Toelatingseisen voor Canada veranderen

Vanaf medio maart 2016 zult u uw Canadese permanente ingezetenen kaart of permanente ingezetenen ReisDocumenten moeten hebben wanneer het vliegen aan Canada anders u niet kan worden toegelaten om de vlucht aan te boord.

Als u niet beschikt over een permanente Residents kaart op het moment dan weten hoe om te gaan over het aanvragen van een permanente verblijfsvergunning reis document.

 

Bij een bezoek aan Canada, is het noodzakelijk voor u om altijd een goede reisdocumentatie en identificatie voor zowel jezelf en alle kinderen die kunnen reizen met je mee.

Het is de verantwoordelijkheid van transportbedrijven, waaronder luchtvaartmaatschappijen, om ervoor te zorgen dat u alle juiste, geldige reisdocumentatie die u nodig hebt. Zo niet, dan u worden vertraagd of zal niet worden toegestaan om het vliegtuig aan boord.

De volgende reisdocumenten worden niet als betrouwbaar beschouwd en kunnen niet worden gebruikt om Canada binnen te komen:

 • door Somalië vermoedelijk afgegeven paspoorten,
 • niet-machine leesbare paspoorten afgegeven door de Tsjechische Republiek,
 • door de Republiek Zuid-Afrika afgegeven tijdelijke paspoorten en
 • door Venezuela afgegeven voorlopige paspoorten.

Hoe lang ben ik welkom in Canada als bezoeker?

De Border Services Officer bij de Canadese haven van binnenkomst (POE) zal bepalen hoe lang u mag verblijven in het land. De meeste bezoekers zijn welkom voor een duur van zes maanden vanaf hun datum van binnenkomst, maar als de officier alleen machtigt een kortere periode, de datum dat u Canada moet verlaten door zal worden vermeld in uw paspoort.

Als u langer wilt blijven dan de toegestane periode, dan moet u niet minder dan 30 dagen voordat u vertrekt, een verlenging aanvragen.

Wat is een elektronische ReisVergunning (eTA)?

eTA is een nieuwe vermelding eis voor vreemdelingen met een visum vrijgestelde status die van plan zijn om naar Canada te reizen door de lucht. De autorisatie is elektronisch gekoppeld aan uw paspoort en is geldig voor vijf jaar of totdat uw paspoort verloopt, afhankelijk van wat het eerst komt.

Moet ik een eTA of visum voor Canadese reizen?

Afhankelijk van welk land u een burger van u misschien geen behoefte aan een visum, maar u zult waarschijnlijk behoefte aan een eTA (Electronic Travel Authorization).

Transport bedrijven, zoals luchtvaartmaatschappijen, zijn er verantwoordelijk voor dat u alle goede, Valentijn reisdocumenten voor de toegang tot Canada. Als u niet beschikt over deze documenten, met inbegrip van een eTA of bezoeker visum, u worden vertraagd of niet toegestaan aan boord.

Bezoekers van de volgende landen hebben geen visum nodig om Canada te bezoeken (maar zal een eTA nodig hebben):

 • Burgers van Andorra, Antigua en Barbuda, Australië, OostenRijk, Bahama's, Barbados, België, Brunei, Chili, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, FrankRijk, Duitsland, GriekenLand, Heilige stoel (houders van een paspoort of Reisdocument afgegeven door de Heilige Zie), Hongarije, IJsland, Ierland, Israël (houders van nationaal Israëlisch paspoort), Italië, Japan, Korea (Republiek van), Letland, Liechtenstein, Litouwen (houders van een biometrisch paspoort/e-paspoort uitgegeven door Litouwen), Luxemburg, Malta, Mexico, Monaco, Nederland, Nieuw-Zeeland, NoorWegen, Papoea-Nieuw-Guinea, Polen (houders van een biometrisch paspoort/e-paspoort uitgegeven door Polen), Portugal, Samoa, San Marino, Singapore, Slowakije, Slovenië, SalomonsEilanden, Spanje, Zweden, ZwitserLand, Taiwan (houders van de gewoon paspoort uitgegeven door het ministerie van buitenlandse zaken in Taiwan dat hun persoonlijk identificatienummer omvat).
 • Britse burgers en Britse overzeese burgers-een Britse burger of een Britse overzeese burger die is toegestaan om terug te keren naar het Verenigd KoninkRijk.
 • Britse overzeese gebieden, burgers van-een burger van een Brits overzees grondgebied het waarvan burgerschap door geboorte, afdaling, registratie of naturalisatie in één van de Britse overzeese gebieden van Anguilla, de Bermudas, Britse Maagdelijke Eilanden wordt afgeleid, KaaimanEilanden, Falklandeilanden, Gibraltar, Montserrat, het eiland, St. Helena of de Turks-en Caicoseilanden.
 • British National (Overseas)-houder van een Brits nationaal (overzees) paspoort afgegeven door het Verenigd KoninkRijk aan personen geboren, genaturaliseerd of geregistreerd in Hong Kong.
 • Britse onderdanen-houder van een Brits paspoort afgegeven door het Verenigd KoninkRijk, die de constatering dat de houder heeft het recht van verblijf in het Verenigd KoninkRijk bevat.
 • Hong Kong speciale administratieve regio-houder van een geldig en zelfbestaande speciale administratieve regio paspoort afgegeven door de Hong Kong speciale administratieve regio van de VolksRepubliek China.
 • Verenigde Staten burgers en permanente bewoners-een Amerikaanse burger of een persoon rechtmatig toegelaten tot de Verenigde Staten voor een permanente verblijfsvergunning die in het bezit is van hun vreemdeling registratiekaart (groene kaart) of kan andere bewijzen van permanente Residence.

Hoe kan ik een eTA aanvragen?

De toepassing is een eenvoudig online proces dat enkel een paar notulen vergt. U heeft uw paspoort, een creditcard (Visa of Mastercard) en een e-mail adres nodig. EEN creditcard als er een kosten voor het verwerken van de eTA aanvraag, die geldig zal zijn voor maximaal vijf jaar na uitgifte.

Het aanvraagformulier voor een eTA is/zal beschikbaar zijn op deze pagina.

Is een visum nog steeds nodig als ik gewoon door Canada passeren zonder te stoppen?

Als je een burger van een land dat niet genieten van een visum vrijgesteld status voor Canada dan moet je een transit visum om door Canada passeren zonder te stoppen of te bezoeken. Dit is nodig, zelfs als uw Transit duurt minder dan 48 uur, maar er is geen vergoeding voor een transit visum. Vul de aanvraag voor een bezoeker visum (tijdelijke verblijfsvergunning) en selecteer transitvisa uit de lijst van opties op het formulier.

Als u genieten van een visum vrijgesteld status en nu een eTA naar Canada te bezoeken, dan zult u ook een eTA nodig om door Canada.

U mag niet nodig ofwel een transit visum of een eTA als u reist naar of vanuit de Verenigde Staten. Als bepaalde buitenlandse onderdanen voldoen aan specifieke eisen dan is de transit zonder visum programma (TWOV) en de China Transit Program (CTP) kunnen ze doorvoer door Canada op hun weg naar en van de Verenigde Staten zonder een Canadese Transit visum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.