Introductie

Reist u naar Canada? Zorg ervoor dat u begrijpt de eisen voor de toegang tot Canada voordat u een AVE (elektronische reisToestemming, of "ETA" voor "elektronische ReisToestemming"). Kent u het aantal en de duur van uw verblijf (s)? Als u van plan bent een reis naar Canada, zult u waarschijnlijk nodig om een aanvraag voor een visum of AVE. De AVE, of elektronische reistoestemming, is vereist voor onderdanen van landen vrijgesteld van de visumplicht en legitieme inwoners van de Verenigde Staten. Bent u een van de onderdanen die kan aanspraak maken op een AVE? Verder lezen om erachter te komen hoe lang een AVE geldig is en de voorwaarden die nodig zijn om toe te passen.

Hoe lang is een AVE geldig?

Een AVE is een multi-use reisvergunning. Het staat u toe om de Canadese grond niet slechts één, maar meerdere keren in te gaan. Dat is waarom het kan worden beschouwd als een visum. Echter, de geldigheidsduur van een visum is tien jaar, terwijl een AVE is slechts geldig voor vijf jaar. Hoewel deze beperkte tijd lijkt een groot nadeel, zult u blij zijn te horen dat het relatief eenvoudig en snel te vragen voor een AVE, dus het indienen van een verzoek om de vijf jaar moet je niet ontmoedigen.

Houdt u er rekening mee dat een AVE geen garantie voor toegang tot Canada alleen; In feite moet u uw documenten te presenteren aan de Canadese Border Services Officers op elk bezoek, de laatste die om te bepalen of u het land in te voeren.

Hoe lang kan ik in Canada blijven als een AVE?

De houders van een AVE moeten voldoen aan de grenzen van de verblijfstijd vastgesteld door de Canadese regering. ReisToestemming u verblijven in Canada voor maximaal zes maanden per keer. Zodra die tijd is verstreken, moet u het land verlaten. Echter, u terugkeren naar het land zo vaak als je wilt voor de duur van de geldigheid van de AVE.

Wat is het gebruik van een AVE?

Een AVE is gewoon een elektronisch reisdocument voor toeristen. Het geeft je de vrijheid om het hele Canadese grondgebied te verkennen. Een AVE is echter geen werkdocument. Het houden van een AVE staat u niet toe om een baan in Canada te krijgen; Om dit te doen moet je een werk visum te houden.

Welke factoren hebben een impact op mijn AVE status?

Hoewel een AVE is geldig voor vijf jaar, de jouwe kan worden voor een beperkte periode van tijd. Uw AVE is gekoppeld aan uw paspoort, dat is de reden waarom het afloopt op de vervaldatum van het. Als de vervaldatum van uw paspoort wordt bereikt tijdens de periode van vijf jaar van uw Ave, zult u niet in staat zijn om uw Ave te gebruiken en te vragen voor een nieuwe. Als u een probleem met dit hebt, moet u uw paspoort kunnen moeten vernieuwen alvorens een AVE voor Canada aan te vragen.

Conclusie

Hoewel het vooruitzicht van het verkrijgen van reisdocumenten kan soms lijken ontmoedigend, is het relatief eenvoudig te vragen en gebruik maken van een AVE. Het is voldoende om een snelle aanvraagprocedure te volgen om toestemming te krijgen om meerdere malen te gaan in Canada voor het toerisme, zakelijke of transit doeleinden voor maximaal vijf jaar.